top of page

 

 

 

 

 

 

 

Du är vår drivkraft!

Vi tror det är viktigt för alla människor att få känna att man kan nåt. Att vara intresserad och nyfiken. Allt för få får chansen att leta efter och hitta sin passion, vad just du passar för och vad du kan utvecklas inom. Vi tror att alla barn, ungdomar och vuxna har en inneboende drivkraft som när den stimuleras på rätt sätt kan explodera och blomma ut. 

Detta jobbar vi med, att få dig att explodera i det som driver dig framåt, utveckla din fantasi, kreativitet och att helt enkelt visa vilken magi du kan skapa.

om-trainstation-1_edited.jpg

Rent fysiskt är vi digitala

Trainstation är ett koncept med fysiska platser för digitalt skapande. Du kommer till vår fysiska mötesplats och möts där av all tänkbar modern utrustning för att utvecklas digitalt. Världen har blivit digital och det är idag en grundförutsättning att man får chans att utvecklas i den digitala världen. Vi vill demokratisera den chansen så att alla människor, oavsett grundförutsättningar hemifrån får chans att utvecklas på den digitala arenan.

pixelart.jpg

Det här vill vi åstadkomma

  • Guida människor i att leta efter vad de gillar, där de kan känna sig värdefulla, för att sedan i nästa skede lära sig skapa värde för och tillsammans med andra människor.

  • Minskad digital segregation då alla får samma tillgång till utrustning & handledare.

  • Minskade jämlikhets- och jämställdhetsklyftor

  • Erbjuda ett modernt lärande i världsklass.

  • Positiv miljöpåverkan, minskad prylkonsumtion - använd och lär tillsammans.

  • Bredda ungas digitala aktiviteter till mer än bara spelande.

batman.jpg

Vi jobbar med världens bästa

Statistiken talar sitt tydliga språk. Tittandet på ”HOW-TO”-videos på youtube ökar med ca 70% per år. Vi tycker så klart det är självklart att när du kommer till oss så vill vi erbjuda världens bästa undervisning. Att ha en lärare inom varje område tror vi inte på. Därför lägger vi otroligt mycket tid och kraft på att inom varje område som vi erbjuder filtrera fram det bästa Youtube har att erbjuda. Saknar vi något så kompletterar vi med eget material. Eftersom digitalt skapande också är vårt största intresse så blir det en naturlig del av vår vardag att hålla materialet uppdaterat. Kommer nån ut med ett nytt bra klipp så blir det snabbt och enkelt en del av vårt material. Våra fantastiska digitala handledare hjälper dig sen att hitta rätt i materialet och svarar gärna på alla frågor du kan tänkas komma på.

two-boys.jpg

Vi jobbar holistiskt ”Top-Down”

I samhället idag har vi vant oss med att få mycket serverat i en snabb takt. Inte minst har dagens miljö med "on-demand" video och ”dopamin”-kickande dataspel flyttat förväntningarna på hur snabbt man vill ta till sig saker. Vi väljer att se nåt positivt i detta, en utmaning i att anpassa oss så att tiden hos oss blir så intressant som möjligt men ändå skapar en djup kunskapsbas. 

Vi kallar vår undervisningsmetod för ”Top-Down”. Vad det betyder är helt enkelt att vi börjar med ett helikopterperspektiv så man förstår helheten och får prova vad det handlar om. I praktiken  innebär detta att när du har varit hos oss några timmar så har du skapat din första app, din första kjol, din första låt, ditt första spel eller ditt första youtube-klipp. Det är här det fantastiska med den nya digitala verktygslådan kommer in. Du kan på cirka 2 timmar från noll skapa ditt första beat, skriva en enklare text, gå in i studion och komma ut med en färdig låt.  

 

Nej, den är inte helt färdig-mastrad och den blir troligen ingen billboard-etta men du får prova hela skapande-processen och du får känna att du har lärt dig något nytt. Du får chans att bedöma om du tror du kommer gilla att göra fler och framför allt har du gjort din första låt och den är din! Vi ser människor växa hos oss hela tiden och vi älskar det. Därifrån går du sedan vidare och fyller på med mer och mer detaljer, och det finns ju så klart ingen gräns för hur långt du kan gå. Din uthållighet och din passion bestämmer resultatet.

IMG_20210326_161824.jpg

Labba för framtidens lärande

Vi som driver och jobbar på Trainstation är passionerat intresserade av att få människor att växa och förstå möjligheterna med den digitala exponentiella tidsålder vi lever i. Med djup insikt om hur snabbt tekniken och vårt samhälle förändras så går vi ständigt och funderar på hur vi bäst undervisar och får människor att växa i en sådan miljö. Då vi har lyxen att vara en fristående mötesplats och inre en skola med allt vad det ställer för krav, så kan vi vara helt fria att bara se individerna och försöka hitta svaret på den frågan. AI, VR, lärar-avatarer och digitala samarbetsverktyg, vi labbar och letar ständigt. Vi vill gärna hitta likasinnade. Går du med samma frågeställning som oss. Funderar du över hur vi kan och bör undervisa redan nu men framför allt framåt för att få människor att växa in i framtiden. Kontakta oss så kan vi hjälpas åt och hitta ännu snabbare framåt.

fable.jpg

Kontakt Trainstation Sverige

Johan Cedermark
johan@trainstation.se

+460730402506

Lars-Olof Berg

oa@trainstation.se

Trainstation i media

”Att skapa självkänsla”

av Katarina Pietrzak, RISE Professional Education

https://medium.com/@katarina.pietrzak/att-skapa-sj%C3%A4lvk%C3%A4nsla-2e532ef1b621

”Att designa ett lärande för framtiden”
– Trainstation och RISE bjöd in till temadag om digitalisering

av Pedagog Örebro

https://extra.orebro.se/5.49086b8a16e7335d8835a53.html?fbclid=IwAR0p01GpW4YNQnQmFDhMV5pPGZT4d-CJOq3NI0SsdcEfxdjhSOfAol40BNE

 

Maskinentreprenörerna och Vivalla Trainstation i digitalt samarbete

Av Örebronyheter på 28 september, 2018

https://www.orebronyheter.com/%E2%80%8Bme-och-vivalla-trainstation-i-digitalt-samarbete/

 

Invigning av digital mötesplats i Vivalla

Av Sveriges Radio lördag 20 oktober 2018 kl 13.03

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=159&artikel=7071497

 

Trainstations digitala skapande ger möjligheter

Av Camilla Johansson, Totally Örebro

https://www.totallyorebro.se/leva-bo/trainstations-digitala-skapande-ger-mojligheter/

Niklas arbetar med Trainstation i Vivalla

Av Radio14, Röster från Vivalla, 2019

http://www.radio14.se/uncategorized/niklas-arbetar-med-trainstation-i-vivalla/

Chilla eller programmera på nya tidens fritidsgård

Av Sveriges Radio 13 december 2018

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/trainstation-digital-motesplats-i-vivalla

Lockar Vivalla-ungdomar till maskinföraryrket med digital plattform

Av Örebrokuriren, K-G Ekblom 2018-09-29

https://www.orebrokuriren.se/2018/09/29/lockar-vivalla-ungdomar-till-maskinforaryrket-med-digital-plattform/

Trainstation – framtidens skola?

Av Teknikfik, 19 oktober, 2018

https://teknifik.se/2018/10/trainstation-framtidens-skola/

 

Fritidsgård för digitalt skapande öppnade i Vivalla

Av Sveriges Radio 23 november 2019

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/fritidsgard-for-digitalt-skapande-oppnade-i-vivalla

bottom of page