top of page

Digitala handledare till Trainstation, Partnerskap Örebro

Nu expanderar vi och söker nya digitala handledare till vårt team i Vivalla. Vi söker dig som har en stor skicklighet inom det digitala tillsammans med en drivkraft för att se människor utvecklas och växa. 

Om tjänsten

Som digital handledare är din roll att tillsammans med dina kollegor handleda, inspirera och coacha Trainstations besökare till att upptäcka digitala intresseområden. Fokus ligger på att skapa trygghet och visa på nya spännande möjligheter i en tid av förändring. Trainstation kommer även bli en viktig del av Örebro kommuns interna digitala kompetensutvecklingsprogram. Programmet syftar till att få fler av Örebro kommuns medarbetare att se, förstå och nyttja den framväxande digitala verktygslådan för att på bästa sätt ge service åt kommunens invånare. 

 

För den som lockas av ett utökat ansvar finns möjlighet att parallellt med handledaruppdraget även agera teamledare. Din uppgift bli då att engagera och inspirera dina kollegor med tydliga mål, samtidigt som du bidrar till ett trivsamt arbetsklimat. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • inspirera och handleda människor i olika åldrar till att hitta ett digitalt intresseområde att utvecklas inom och att väcka ett inre driv runt det egna informella lärandet

 • planera och genomföra mötesplatsens aktiviteter

 • vidareutveckla mötesplatsens verksamhet och utbud

 • samverka och samarbeta med andra kommunala verksamheter och civilsamhället

 • Som teamledare: strukturera Trainstations mobila verksamhet

Kompetenskrav

 

 • gymnasieutbildning med inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten

 • erfarenhet av att arbeta med digitalt skapande (exempelvis genom text, film, bild, animation, 3D-miljöer, elektronik, sociala medier eller programmering)

 • erfarenhet av stödjande/utvecklande arbete med människor, exempelvis inom pedagogiska verksamheter 

För att passa i den här rollen behöver du ha ett stort tålamod och ett driv för att se andra människor växa och få nya insikter.  Du har förmåga att förklara på ett sätt som gör att mottagaren förstår, samtidigt som du lyckas fånga dennes intresse. Vidare har du förmåga att ta dig fram och hitta kunskaper i den digitala miljön - stöter du på problem löser du det med den kunskap som finns tillgänglig. Vi söker dig som har kännedom om alltifrån crowd sourcing och gameing till AI och det framväxande fältet inom VR och AR.

För dig som lockas av ett parallellt teamledaruppdrag behöver du vara ödmjukt skicklig. Du har en naturlig ledande framtoning där du av erfarenhet lärt dig se hur du kan motivera dina medarbetare att växa och prestera på topp. Du har lärt dig förstå hur du skall agera för att bygga starka team som lyckas med uppgiften. Du är prestigelös samtidigt som du tydligt och med varm fast hand leder din del av organisationen mot uppsatta mål och visioner.  

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Övrigt meriterande

 • erfarenhet av:

  • pedagogiskt arbete med barn, ungdomar och/eller vuxna

  • mångkulturellt socialt arbete

  • arbetsledning

 • erfarenhet av/kunskap om arbete med:

  • film- och videoproduktion

  • digital design i 2d eller 3d (exempelvis reklamdesign, CAD, 3d Printing CNC)

  • virtuella miljöer (exempelvis spelskapande, layout, virtuell filmning)

 

Omfattning och tillträde

Anställningsform:  Tillsvidare och allmän visstidsanställning

Sysselsättningsgrad:   Heltid

Tillträde:   Enligt överenskommelse, AVA-tjänsterna sträcker sig t.o.m. 31/12 2021

Antal tjänster:   5, varav 1 inkluderar ett arbetsledaruppdrag

Arbetstiderna är vardagar, dag och kväll. 

Läs mer och ansök här

Trainstation till Karlskoga

Trainstation öppnar verksamhet i Karlskoga och söker Digitala handledare samt en projektledare

Vi söker dig som har den unika kombinationen av att vara extremt skicklig inom det digitala samtidigt som du brinner för att se människor utvecklas och växa. 

Läs mer och sök här

 

Om Trainstation.  

Trainstation är en ny form av mötesplats för livslångt digitaliserat lärande och kreativt skapande där det handlar om att få människor att växa. Vår passion och vårt uppdrag är att se våra besökares potential och använda modern teknik för att väcka drömmar, visa hur man gör och få människor att lyckas. Att få individer att känna att de kan! Med Internet förändras förutsättningarna för lärande runt om i hela världen. Lärande sker överallt i större utsträckning och framför allt så sträcks lärandet ut till hela livet. Vi har de drygt senaste 10 åren sett en enorm förändring av den digitala utvecklingen och det går bara snabbare och snabbare. Trainstation finns till för att säkerställa att den digitala kunskap som behövs i dagens moderna samhälle når alla. Vårt uppdrag är att dels nå ut till kommunens invånare men även dela med oss av lärdomar och insikter och verka för en spridning av digitala arbetssätt till och mellan kommunens medarbetare.  

 

 

Om Dig.

Vi söker dig med väldigt framträdande digitala kunskaper. Du tar dig fram och hittar kunskaper i den digitala miljön. Stöter du på problem så löser du det med den kunskap som finns tillgänglig. Du förstår det digitala ekosystemet och förstår att Internet är arbetsfältet, allt ifrån crowd sourcing, gameing till AI och det framväxande fältet inom VR och AR. Du är en digital skapare och älskar att se dina kreationer komma till liv oavsett om det är text, bild, animation, 3D-miljöer, elektronik, kläder, programmering eller ett enastående social-media konto. Samtidigt har du dokumenterade kunskaper i att arbeta med mänskligt växande. Du brinner för dina medmänniskor, och blir glad när andra människor lyckas. Du har tålamod och drivs av att se andra människor växa och få nya insikter. 

En av tjänsterna är en ledarroll.  

Som ledare på Trainstation så är du ödmjukt skicklig. Du har en naturlig ledande framtoning där du av erfarenhet lärt dig se hur du kan motivera dina medarbetare att växa och prestera på topp. Du har lärt dig förstå hur du skall agera för att bygga starka team som lyckas med uppgiften. Du är prestigelös samtidigt som du är tydlig och med varm fast hand kan leda den del av organisationen du skall leda mot uppsatta mål och visioner.  

bottom of page