top of page

Från Europa - Till Sverige - Till Örebro - Till Trainstation!

Att vara volontär utomlands är en unik upplevelse som man bär med sig hela livet. Lämna hemmet för att få lära känna nya människor från andra delar av världen och plötsligt känna sig hemma i en helt ny kultur? Aleksandra från Polen och Steve från Malta är mitt i ett sådant äventyr och tillbringar sina dagar på Trainstation i Vivalla.


“Jag är här på grund av att jag älskar teknik, det gör Trainstation till en dröm”, säger Steve.


Det är tack vare Örebro Kommun och Ung Arena som deras dröm blivit verklighet. Ett EU- projekt hjälper unga människor som är en bit från utbildnings- och arbetsmarknaden att hitta en sysselsättning genom att arbeta gränsöverskridande. På samma sätt har ungdomar från Sverige, och specifikt Örebro, också möjlighet att åka ut på äventyr.

“Det här kan hjälpa unga människor att hitta sin väg in på utbildnings- och/eller arbetsmarknaden”, fortsätter Steve.


Praktiken varar 11 månader och både Alexandra och Steve gör stor skillnad för verksamheten och besökarna som dagligen besöker verksamheten. De fungerar som extra händer och bidrar med en än större kulturell mångfald. Utöver att stötta upp och handleda besökarna har de även egna större projekt som de ansvarar för.


“Jag ville verkligen komma till Sverige - och jag fastnade för Trainstation på grund av utbudet eftersom jag är teknikintresserad. Tiden på Trainstation har hjälpt mig att utvecklas ännu mer”, säger Aleksandra.

Aleksandra har fått ansvaret att utveckla kursen inom inredning och arkitektur, som möjliggör för besökare som är intresserade av design och inredning att på ett enkelt och roligt sätt testa på både inredning och arkitektur. Allt bygger på datorer och Ipads. Nya moderna program som väcker lust bland besökarna.


Steve å andra sidan är i full igång med bygga och utveckla en ny och unik VR-studio på Trainstation, där besökarna kommer kunna bli ett med VR-miljön. AR/VR är ett område som står inför en explosion som med stor sannolikhet kommer förändra både hur vi lär oss saker men även upplevelser och underhållning kommer erbjudas mycket mer i virtuella miljöer.


“Att få den här typen av tillskott är väldigt värdefullt och ger nya perspektiv och erfarenheter som hjälpt till att ta verksamheten till en ny nivå. Vi är så glada att vi valt att ta emot volontärer och att vi fått två engagerade och trevliga deltagare”. Säger Blanch


Tiden på Trainstation går mot sitt slut och om några veckor är både Steve och Aleksandras åter hemma i sina hem. Gänget på Trainstation förbereder sig på att ta emot nya Volontärer. Denna gång kommer det vara från Tyskland och Frankrike.


“Detta var vårt första år, men upplevelsen har varit så givande att vi känner att vi vill fortsätta. Det här är verkligen en grej som gynnar alla parter” , fortsätter BlanchTa gärna del av Steves och Alexandras egna berättelser här:194 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Коментарі


bottom of page