top of page
ts-pattern-banner.png

”Det är grymt kul att vi är nominerade till priset!”

Det är Trainstation-grundaren Johan Cedermarks spontana kommentar när han får frågan om hur det känns att Trainstation har nominerats till Årets digitala innovation inför årets upplaga av Örebrogalan.


En vanlig dag på Trainstation.


Den digitala mötesplatsen Trainstation nomineras för att man “utveckla en unik mötesplats där barnen gått från att vara passiva konsumenter till digitala producenter. Innovation utanför både läroplan och bedömningskriterier med fokus på fantasi, kreativitet och det divergenta tänkande som samhället idag efterfrågar.”


Trainstation handlar om att bygga – att bygga självkänsla och framtidstro – bland de unga människor som besöker stället. Och med digitala verktyg i centrum. Men inte om tekniken i sig, utan om vad de unga kan göra med den. För att de också, som kanske inte har en given tillgång till de digitala sfärerna, ska få vara med, så att den digitala klyftan mellan dem som har och inte har kan överbryggas. Det är det som driver både Johan Cedermark och personalen på Trainstation, som nu varit igång i Vivalla i drygt ett år.


Och ledordet är lärande, frivilligt och på riktigt.


“Vi försöker förstå var lärandet kommer ta vägen de närmaste åren i denna höga utvecklingstakt. Hur kan vi utnyttja modern teknik och internet för att skapa en helt ny innebörd av lärande.” säger Johan Cedermark.


Att just Vivalla är platsen för Trainstation tycker nu Johan Cedermark är extra kul. Området förtjänar ett positivt fokus, anser han.


Liberalernas ledare Nyamko Saboni på besök på Trainstation i februari 2020.


“Nomineringen är både kul och viktig för Vivalla, som är det område som vi verkar i. Vivalla är ett område med stor mångfald och mänsklig rikedom. Alla som gillar människor borde komma till Trainstation i Vivalla för att berikas av det som finns här.”


Fotnot: De andra som är nominerade till Årets digitala innovation är appen CoGo och LifeSystems. Priset delar ut på Örebrogalan 11 mars 2020.


–– Jonas Edlund

0 visningar

Comments


bottom of page