top of page

Vi söker digital handledare till Trainstation i Haninge!

KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN, SYD

 

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Beskrivning av verksamheten

 

Haninge kommun genom Kultur- och fritidsförvaltning utvecklar en ny mötesplats för digitalt skapande i samarbete med Trainstation i Jordbro.

 

Trainstation, en mötesplats för digitaliserat livslångt lärande och skapande. Vi finns i Jordbro. 
 

Det viktigaste är att du brinner för att se människor utvecklas och växa och har intresse för det digitala.
 

Ditt uppdrag

Som digital handledare är din roll att tillsammans med dina kollegor handleda, inspirera och coacha Trainstations besökare till att upptäcka digitala intresseområden. Fokus ligger på att skapa trygghet och visa på nya spännande möjligheter i en tid av förändring.

 

Du har tålamod och drivs av att se andra människor växa och få nya insikter. Vi söker dig med digitala kunskaper och drivet att lära ut till barn- och unga.

 

Du tar dig fram och hittar kunskaper i den digitala miljön. Stöter du på problem så löser du det med den kunskap som finns tillgänglig. Du förstår det digitala ekosystemet och förstår att internet är arbetsfältet. Du är en digital skapare och älskar att se dina kreationer komma till liv.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Inspirera och handleda besökare till att hitta ett digitalt intresseområde att utvecklas inom och att väcka ett inre driv runt det egna informella lärandet

  • planera och genomföra mötesplatsens aktiviteter

  • vidareutveckla mötesplatsens verksamhet och utbud

  • samverka och samarbeta med andra kommunala verksamheter och civilsamhället

 

Din kompetens

 

  • gymnasieutbildning med inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten

  • erfarenhet av att arbeta med digitalt skapande (exempelvis genom text, film, bild, animation, 3D-miljöer, elektronik, sociala medier eller programmering)

  • erfarenhet av stödjande/utvecklande arbete med människor, exempelvis inom pedagogiska verksamheter 

 

För att passa i den här rollen behöver du ha ett stort tålamod och ett driv för att se andra människor växa och få nya insikter.  Du har förmåga att förklara på ett sätt som gör att mottagaren förstår, samtidigt som du lyckas fånga dennes intresse.

 

Vidare har du förmåga att ta dig fram och hitta kunskaper i den digitala miljön - stöter du på problem löser du det med den kunskap som finns tillgänglig. Vi söker dig som har kännedom om alltifrån crowd-sourcing och game:ing till AI och det framväxande fältet inom VR och AR.

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

 

Meriterande

 

  • Vi ser gärna att du har kunskaper i andra språk förutom svenska och engelska.

  •  Pedagogiskt arbete med barn och ungdomar och/eller vuxna

  • Mångkulturellt socialt arbete 

Arbetstider 


Arbetstiderna är vardagar, dag och kväll. 

 

 

Vi erbjuder dig


Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. I rollen ges du möjlighet till handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.

 

Intervjuer hålls fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Tillträde snarast efter överenskommelse.
Välkommen med din ansökan!

 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
 

Anställningsform: 6 månaders provanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Haninge
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2022/327
Kontakt: Valentina Mujkic, 08-6067000
Facklig företrädare: Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Publicerat: 2022-10-10
Sista ansökningsdag: 2022-11-09
 

bottom of page