Du är vår drivkraft!

Vi tror det är viktigt för alla människor att få känna att man kan nåt. Att vara intresserad och nyfiken. Allt för få får chansen att leta och fundera efter sin passion, vad just du passar för och vad du kan utvecklas inom. Vi tror att alla barn, ungdomar och vuxna har en inneboende drivkraft som när den stimuleras på rätt sätt kan explodera och blomma ut. 

Detta jobbar vi med, att få dig att explodera i det som driver dig framåt, utveckla din fantasi, kreativitet och att helt enkelt visa vilken magi du kan skapa.

Skärmavbild 2018-05-26 kl. 04.27.56.png

Rent fysiskt är vi digitala

Trainstation är ett koncept med fysiska platser för digitalt skapande. Du kommer till vår fysiska mötesplats och möts där av all tänkbar modern utrustning för att utvecklas digitalt. Världen har blivit digital och det är idag en grundförutsättning att man får chans att utvecklas i den digitala världen. Vi vill demokratisera den chansen så att alla människor, oavsett grundförutsättningar hemifrån får chans att utvecklas på den digitala arenan.

Det här vill vi åstadkomma

  • Guida unga människor i att att leta efter vad de gillar, där de kan känna sig värdefulla, för att sedan i nästa skede lära sig skapa värde för och tillsammans med andra människor.

  • Bredda ungas digitala aktiviteter till mer än bara spelande.

  • Minskad digital segregation då alla får samma tillgång till utrustning & handledare. Minskade jämlikhets- och jämställdhetsklyftor

  • Erbjuda ett modernt lärande i världsklass.

  • Positiv miljöpåverkan, minskad prylkonsumtion - använd och lär tillsammans.

Vi jobbar med världens bästa.

Statistiken talar sitt tydliga språk. Tittandet på ”HOW-TO”-videos på youtube ökar med ca 70% per år. Vi tycker så klart det är självklart att när du kommer till oss så vill vi erbjuda världens bästa undervisning. Att ha en lärare inom varje område tror vi inte på. Därför lägger vi otroligt mycket tid och kraft på att inom varje område som vi erbjuder filtrera fram det bästa Youtube har att erbjuda. Saknar vi något så kompletterar vi med eget material. Eftersom digitalt skapande ochså är vårt största intresse så blir det en naturlig del av vår vardag att hålla materialet uppdaterat. Kommer nån ut med ett nytt bra klipp så blir det snabbt och enkelt en del av vårt material. Våra fantastiska digitala handledare hjälper dig sen att hitta rätt i materialet och svarar gärna på alla frågor du kan tänkas komma på.

Vi jobbar ”Top-Down”

Dagens svenska ungdomar har vant sig med att få mycket serverat i en snabb takt. Inte minst har dagens miljö med "on-demand" video och ” dopamin”-kickande dataspel flyttat förväntningarna på hur snabbt man vill ta till sig saker. Vi väljer att se nåt positivt i detta, en utmaning i att anpassa oss så att tiden hos oss blir så intressant som möjligt men ändå skapar en djup kunskapsbas. 

Vi kallar vår undervisningsmetod för ”Top-Down” Vad det betyder är helt enkelt att vi börjar med ett helikopterperspektiv så man förstår och få prova vad det handlar om. I praktiken så innebär detta att har du varit hos oss några timmar så har du skapat din första app, din första kjol ,din första låt, ditt första spel, eller ditt första youtube-klipp. Det är här det fantastiska med den nya digitala verktygslådan kommer in. Du kan på ca 2h från noll skapa ditt första beat, skriva en enklare text, gå in i studion och komma ut med en färdig låt.  Nej den är inte helt färdig-mastrad och den blir troligen ingen billboard-etta. Men du får prova hela skapande-processen, du får känna att du har lärt dig något nytt. Du får chans att bedöma om du tror du kommer gilla att göra fler, och framför allt du har gjort din första låt och den är din! Vi ser ungdomar växa hos oss hela tiden, och vi älskar det. Därifrån går vi sedan vidare och fyller på med mer och mer detaljer, och det finns ju så klart ingen gräns för hur långt du kan gå. Din uthållighet och din passion bestämmer resultatet.

Labba för framtidens lärande.

Vi som driver och jobbar på Trainstation är passionerat intresserade av att få människor att växa och förstå möjligheterna med den digitala exponentiella tidsålder vi lever i. Med djup insikt om hur snabbt tekniken och vårt samhälle förändras så går vi ständigt och funderar på hur vi bäst undervisar och får människor att växa i en sådan miljö. Då vi har lyxen att vara en fristående mötesplats och ingen skola med allt vad det ställer för krav, så kan vi vara helt fria att bara se individerna och försöka hitta svaret på den frågan. AI, VR, lärar-avatarer, och digitala samarbetsverktyg, vi labbar och letar ständigt. Vi vill gärna hitta likasinnade. Går du med samma frågeställning som oss. Funderar du över hur vi kan och bör undervisa redan nu men framför allt framåt för att få människor att växa in i framtiden. Kontakta oss så kan vi hjälpas åt och hitta ännu snabbare framåt